Skip to main content

Regio Zwolle

Op maandag 21 november vindt ook in Zwolle een LATER-symposium plaats. Een focusgroep, bestaande uit lokale regenboogouderen en vertegenwoordigers van o.m. COC Zwolle en welzijnsorganisatie Wijz, werkt aan de realisatie van het evenement. Het deelproject LATER in regio Zwolle wordt onder meer ondersteund door 'De Gasthuizen', Provincie Overijssel en gemeente Zwolle. 

Symposium

Meer informatie over de inhoud van het LATER-symposium in Zwolle komt beschikbaar in aanloop naar de datum van het evenement.

Workshops

Tijdens het symposium zullen deelnemers in de gelegenheid worden gesteld om workshops te volgen. Het aanbod volgt in aanloop naar het evenement.

De tentoonstelling "Nooit meer uitgesloten!'

Ook in Zwolle

Project LATER ondersteunt bestaande initiatieven, organisaties en activiteiten in de regio Zwolle die zich inzetten voor regenboogouderen. Hieronder een overzicht:

Activiteiten in Zwolle:

Roze Middag
Elke tweede woensdag van de maand is er een Roze Middag in De Terp in Zwolle. Je bent van harte welkom, neem gerust vrienden of kennissen mee. LHBTIQ+ senioren ontmoeten elkaar voor gesprek, om een film te kijken of bijvoorbeeld een boek te bespreken, in ongedwongen sfeer. Ook een activiteit als een stadswandeling of een boottocht is mogelijk.
Locatie: De Terp, Radewijnstraat 1, Zwolle
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Wanneer: Elke tweede woensdag van de maand
Kosten: €2,50 per keer

Regenboogcafé
Elke eerste zondag van de maand is er een Regenboogcafé in Wijkcentrum De Bestevaer.
Heb je behoefte om gelijkgestemden te ontmoeten, gezellig te praten onder het genot van een hapje en een drankje? Kom dan zeker een keer langs! De deur staat voor je open. Wij richten ons op oudere LHBTIQ+'ers maar ook als je je jonger voelt ben je uiteraard van harte welkom!
Locatie: Wijkcentrum de Bestevaer, Trompstraat 10b, Zwolle
Tijd: 14.30 - 18.00 uur
Wanneer: Elke eerste zondag van de maand

Evenementen:

Tentoonstelling 'Nooit meer uitgesloten!'
Diversiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd, maar niet overal. LHBTIQ+ personen kunnen nog steeds niet altijd en overal zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt nog steeds voor dat zij worden uitgesloten. Acceptatie van LHBTIQ+ personen is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. 

De tentoonstelling 'Nooit meer uitgesloten!' is een weergave van de levensverhalen van tien LHBTIQ+ personen die in Zwolle wonen of uit de omgeving komen. De foto' en verhalen zijn ook opgeschreven in een boekje. Weten wanneer en waar de expostie te zien is? Kijk voor meer informatie op www.nooitmeeruitgesloten.nl 

Organisaties:

Gelukkig voelen de meeste regenboogouderen zich geaccepteerd in hun sociale omgeving. Maar er zijn ook relatief veel oudere lhbti+ die zich eenzaam voelen. In ouderenzorginstellingen zijn lhbti+ vaak onzichtbaar, want homo-, bi- en transseksualiteit is daar vaak moeilijk bespreekbaar. Er vinden pesterijen plaats en soms gaan ouderen zelfs terug de kast in. Onderstaande organisaties richten zich op het welzijn van regenboogsenioren door hen actief te ondersteunen en met elkaar te verbinden.

WijZ Welzijn
Niels Piëst (coördinator Regenboogsenioren)
E-mail: n.piest@wijz.nu
Tel: 038-8515700

COC Zwolle werkgroep Regenboogsenioren

E-mail: regenboogouderen@coczwolle.nl